Vezi bioritmul tau de astazi


BioritmBioritm

vineri, 11 noiembrie 2016

Gândul zilei

Întrebare : Astăzi scriem sau citim?
Răspuns: citim. Apoi răzgândilă: dar de ce nu să şi scriem?

Pornirea e de la ideea: Viaţa este grea. Ideea asta nu mai face parte dintre ideile mele. Dar face parte din ideile majorității. Şi mă gândeam…
…dacă ar fi să personific Viaţa și să o descriu, Eu personal cred cu tărie că, în general, caracteristicile ar fi pozitive.
Viaţa este optimistă. Asta în primul rând. Doza aceea necesară zâmbetului să stea pe buze. Pe buzele Ei, pe buzele celor care o întâlnesc. Păi nu? Păi da.
Viaţa este entuziastă.
Viaţa este blândă. Cu Ea, în primul rând, înainte de a fi cu ceilalți. Cum să dai celorlalți ceva ce tu nu ai?
Viaţa este SIMPLĂ. Mai mult decât orice, simplă. Ea nefiind un personaj în sine în realitate, oamenii o complică. Apoi se plâng. Dar Viaţa este simplă. Simplicitatea vine din a ști CINE ești și CE vrei. Dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt clare, Viaţa este simplă. Şi clară.
Viaţa este tot timpul puternică. De neoprit. Ca un Porsche fără frâne ;) Cunoscătorii știu de ce și de unde ;) Există o singură (altă) “persoană” care o “oprește” din manifestarea ei ... fizică. Dar care acționează complementar, nici măcar împotriva Ei. Ai ghicit? Pentru că Viaţa există pentru că există Moartea. Nu pot una fără cealaltă. Yin&Yang. Şi ele două nu fac excepție.
Viaţa este Lumină și Întuneric în același timp. Credeai ca Viaţa e doar Lumină? Gândește-te. Vei înțelege.
Viata este Curaj și Frică deopotrivă. Ori începutul acestei scrieri te-a făcut să crezi că e doar Curaj? Ce este Curajul fără Frica? Un boxer se mai numește boxer fără ringul în care să arate că este boxer? Nici nu contează cât este de bun.

Viaţa este Bucurie și Tristețe, Zâmbete și Lacrimi. Pana când înțelegem ca… Viata este Iubire. Şi când descoperi asta, “Viaţa este grea” nu va mai face parte nici dintre ideile tale. 

Niciun comentariu: