marți, 12 ianuarie 2010

ce e politica? :)) Cat de actual!!!

Bula vine la tacsu si il intreaba ce e politica? El ii spune: eu sunt finantele, aduc banii in casa; mama ta scoate banii, ea e guvernul; bunicul are grija ca totul sa fie bine, el e sindicatul; servitoarea e clasa muncitoare; tu esti poporul, iar fratele tau mai mic e viitorul. Ai inteles?Bulisor nu intelege si pleaca la culcare. Peste noapte isi aude fratiorul plangand pt ca facuse caca. Incearca sa isi trezeasca mama dar nu reuseste. Se duce dupa servitoare pe care o gaseste calare pe tata, iar bunicul ii urmarea. Bula a inteles ce e politica. A doua zi tacsu il intreaba: Ei fiule, ai inteles? -Da! Finantele fut clasa muncitoare, sindicatul ii priveste pe ascuns, guvernul doarme, nimanui nu ii pasa de popor, iar viitorul e in cacat!!!

Autoportret Einstein

Noi nu stim ce e esential in propria noastra existenta personala, iar altcuiva nu trebuie sa-i pese de ea. Ce stie un peste despre apa in care inoata intreaga lui viata?
Ce a fost amar si dulce a venit din afara, ce a fost greu dinauntru, din straduinta proprie. Am facut, in principal, ceea ce firea m-a indemnat sa fac. A fost penibil sa primesc pentru asta atat de multa pretuire si dragoste. Si sageti ale urii au fost tintite spre mine: ele nu m-au atins insa nicicand,deoarece veneau oarecum dintr-o alta lume,iar cu aceasta nu am nici o legatura.
Traiesc intr-o singuratate care e dureroasa in tinerete, dar minunata in anii maturitatii.

Urgia revine ...

Iar ma apuca urgia de scris. Iar navalesc ideile, gandurile... As vrea sa am un fel de reportofon care sa imi inregistreze toate aceste ganduri, idei si apoi sa le pot derula incet si sa le ... analizez (?)... Sa le inteleg... Of, cica nu e criza de 28-30 de ani! Cica aia e fix la 30 de ani. Mai am pana atunci.

Cati altii or fi ca mine!!! Probabil toti trec prin aceleasi ... framantari (?) Nu?

Toate trec... Si asta va trece... Urmele pe care le lasa cred ca sunt mai importante... Revin cu ceva din Einstein... Genial!