Vezi bioritmul tau de astazi


BioritmBioritm

luni, 25 august 2014

Copii, ce este frica?

Astazi avem extemporal la…Ati ghiciiiiiit : Viataaaa!
Scrieti dupa dictare intrebarile si apoi aveti … cat timp vreti la dispozitie sa raspundeti. Fara graba, aveti grija la gramatica. Take your time, o data raspunsurile avute, Viata vi se va parea…altfel. Iar voi va veti simt mai … Libeeeeri. Exact!

Copii, ce este frica?
Cine a inventat notiunea ?
Exista mai multe tipuri de frici ? Daca da, cate ?
Frica foloseste la ceva? Daca da, la ce?
De cine/ce iti este cel mai frica ? Si de ce ?
Ce-ai facut ultima data cand ti-a fost frica ? Care a fost rezultatul ulterior ?

Raspunsuri Gigica :
Frica este un sentiment uman care se dezvolta ulterior cresterii si (eventualei) maturizari, datorita faptului si pentru ca oamenii mari constientizeaza mai abrupt (decat copiii) ce se poate intampla rau si atunci li se face frica. Si nu mai fac. Uneori nu mai fac nimic... 

Frica a fost inventata deeeee … mama si tata. Invocandu-l din cea mai frageda pruncie pana cat de tarziu posibil pe…. Ati ghicit: Bau-Bau! Daca nu mananci tot vine. Daca nu esti cuminte vine. Bau-Bau totul vede si actioneaza pentru a pedepsi. Deci NU GRESI ! – Si astfel avem incoltita ca o floricica de primavara FRICA DE A DA GRES ! Helloooooo, nu ati auzit ca a zis unu’ “a gresi e omeneste” gen? K, back to the test.

Exista frica de buna calitate si frica de foarte foarte proasta calitate. Nu exista categorie de mijloc. Adica frica « asa si asa ».
Frica de buna calitate : fuck, daca ma apuc de droguri, sansele sa mor prea, prea, mult prea devreme sunt maxime. Deci mi-e frica, deci nu ma apuc. Mai bine joc sotron.
Frica de foarte foarte proasta calitate : fuck, daca nu fumez si eu, or sa creada ca-s pampalau. Deci nu vreau sa creada asta, deci ma apuc de fumat.

In functie de categoría din care face parte, poate sa foloseasca sau poate sa dauneze grav sanatatii. Cheia e la tine ;)

Sunt Gigica Margica si nu mi-e frica de nimica.

Ultima frica s-a manifestat intr-o grota. Am deschis larg ochii si urechile, am inteles ca nu are de ce sa-mi fie si…atat. Cand am iesit la suprafata, am apreciat caldura soarelui mai mult. Si lumina. 
-----------------------------------------------------//------------------------------------------------------------

Frica este ca o frana. Dubla. Una din comenzi e la picior, cealalta in dreptul mainii. Mai este un post de comanda pentru aceasta frana: la gura. Capacitatea de franare a fiecaruia este data si de conditiile meteorologice din Viata. Si daca nu stapanesti arta de a frana… te trezesti derapand. Orice poate continua de aici, in orice fel, mai fericit sau mai putin fericit.

De frica, de cele mai multe ori pierdem.
Frica de necunoscut cand este atat de cald confortul (fals) pe care ni l-am construit.
Frica de respingere cand iti place femeia dar te temi ca-ti da cu usa in nas, fara sa gandesti doua secunde ca orice se afla dincolo de o usa deschisa la primul ciocanit devine neinteresant.


Frica de orice nu e decat bolovanul care te tine pe fundul mâlului in care te zbati.