miercuri, 19 mai 2010

Despre criza

Ok, despre criza asta nenorocita si ideile de combatere a dansei propuse de Guvern... reformulez: de incompetentul guvern Boc!

Deci: sa se taie 15% din pensii, 25% din salariile bugetarilor, 25% sau plafon de 600 ron pentru indemnizatiile de crestere a copilului, eliminarea de sporuri, facilitati si bonusuri. Toate taiate de la nenorocitul de la baza piramidei sociale. Adica de la cei care au muncit si suferit o viata ca sa ajunga sa sufere tot ei cel mai mult ca, de, e criza! Bugetarii care, oricum nu se scaldau in bani. Ba dimpotriva. Familiile care, poate pana la legea lui 85%, nu s-au gandit serios la un copil, iar acum cand au facut-o vine premierul Basescu si le spune: "tzeapa fraierilor, ati procreat, acu' va descurcati, da-va-n pana mea, ca eu va tai indemnizatiile. E criza!".

Taie de la cei care oricum nu aveau ca sa ce? Sa le fie lor bine. Sa isi poata hrani burtile lor imense si scarboase si gurile lor hulpave si vesnic nesatule!!! E ca si cum gandesc cu burta, nu cu creierul. Si mai mult decat gandesc, mint! Vaca este tinuta de coarne dar ei sustin frenetic si inversunat ca e, da, ati ghicit, ciuta!

Nu am auzit nici o masura de reducere a cheltuielilor uliilor care ne conduc. Sau daca sunt incercari, ele sunt doar la nivel declarativ. Teoretice.

De ce nu se plimba mariile lor cu Logan-uri? Cele mai dotate. Propun sa vanda toate masinile straine din parcul auto si sa cumpere de la Colibasi Logan-uri. 1.6 dci, 16 v, varianta E2, adica aia cu de toate. Ar fi o contributie la bunul mers al DACIEI si o economie substantiala. Ca un Logan nu face cat o limuzina Audi sau VW sau BMW. Si de ce este nevoie ca purtator de carnet de sofer ce esti, dle senator sau deputat, sa ai sofer? Care ne costa pe noi, contribuabilii, salariul lui!

De ce este atat de ieftina o masa in cantina Parlamentul? De ce nu este accesibil noua tuturor sa mancam acolo? Pai, la dracul, vorba celor de la Parazitii: aveti reduceri si cand mergeti la curve?

De ce sunteti atat de multi? Si la cat de multi sunteti voi, ne mai ghebositi bugetul si cu neamurile voastre! Pe care le angajati pe criterii de pura incompetenta in tot aparatul administrativ si nu numai!

De ce nu va uitati in curtile mai civilizatilor vostri colegi de UE? De ce nu luati exemplu de masuri anti-criza de la spanioli, britanici, italieni, bulgari, francezi, germani, irlandezi!!! Vreti sa vedeti ce fac ei? Pai:
- in Spania, guvernul a impus reduceri de 15 miliarde de euro, ce includ taierea a 5% din salariile functionarilor publici, dar ia in calcul si cresteri de impozite.
- in Marea Britanie, una dintre primele masuri ale noului guvern conservator a fost micsorarea salariilor ministrilor cu 5%. Bugetele unor departamente ar putea fi reduse cu pana la 25% si sunt asteptate cresteri de taxe, inclusiv marirea TVA-ului.
- in Italia, guvernul planuieste inghetarea salariilor timp de un an in sectorul public si reducerea bugetelor unor ministere.
- Bulgaria va inchide 20 din cele 100 de ambasade ale sale ca sa reduca din cheltuieli.
- Franta a anuntat inghetarea pe trei ani a cheltuielilor publice. O alta masura este sistarea iluminatului de noapte pe autostrazile din jurul Parisului.
- in Irlanda, au fost anuntate deja reduceri de salarii in sectorul public, de la 5% pentru un maturator, pana la 20% pentru premierul Brian Cowen. Au fost reduse si alocatiile pentru copii, cu procente intre 6,8 si 9,6%.

De ce nu iau exemplu de la ei? Ca sunt, clar, mult mai destepti si mai... orientati spre binele general al tarii si nu spre cel personal!

Cu acest guvern, cu acesti bravi conducatori Romania este in picaj liber! Nu ii intereseaza poporul! Nu ii intereseaza nimic in afara de propria buna-stare!

Nu stiu de ce a renuntat Mircea Badea ca la sfarsitul emisiunii "In gura presei" sa mai zica motto-ul "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!" Este atat de dureros de actual!


Nota: masurile anti-criza propuse in alte tari UE au fost luate dupa site-ul www.legislatiamuncii.ro Multumesc!