Vezi bioritmul tau de astazi


BioritmBioritm

marți, 29 iunie 2010

Ce faci Aici pentru Acolo?...

Incep cu deci:

Deci, am acces la net dupa o perioada de absenta a sa din vietisoara mea... Si aseara aveam idei si vroiam sa scriu dar acum, in fata calculatorului, imi zboara ideile si ramane gol in capul meu... Si pozitia de scris e cam incomoda... Gata, am rezolvat pozitia... de scris...

Vroiam sa scriu despre viata... Iar... Despre rolul nostru la trecerea prin ea... Despre a aduna si a scadea ceea ce trebuie din ea... Ce adunam? Ce scadem? Ce e bine si bun, ce e rau si rau? Ce merita sacrificiu? De ce si de cine ne atasam? Si e bine in a ne atasa? Pana unde merge atasamentul?


Cat de constient esti ca esti singur si depinzi NUMAI de tine pentru tine? Singur te nasti. Singur cresti - ajutat de ingerii parinti, daca ii ai. Singur te schimbi pe parcursul vietii - in bine sau in rau, tras de circumstante sau nu. Si aici ma refer la acele schimbari pe care le faci TU cu tine insuti, constient, pentru ca asa vrei. "A vrea" e verbul guvernant. Singur mori.

Daca nu ai vointa nu faci nimic, nu ai si nu vei avea nimic, esti nimic! In momentul cand esti dependent de ceva/cineva atunci evolutia spirituala este impiedicata... Asa zice cineva... Tind sa cred in asta.

Dependenta nu da cu plus... niciodata!
Dependenta te leaga! Te face vulnerabil! Nu iti permite intotdeauna sa iei decizii intelepte! Dependenta te orbeste!
Dependenta te face ne-Om!
Dependenta iti strica tot ce ai mai frumos in tine si in afara ta!
Dependenta este ce poti sa faci mai rau cu viata ta!

Care sunt valorile care iti guverneaza viata?

Cand te-ai intrebat ultima oara ce e cu adevarat important pentru tine si ce faci ca sa ai ce e important langa tine mereu?

Cum poti pune atata pret pe efemeritate? Cum poti gandi sa strangi bani care nu iti mai sunt necesari pentru ca deja ai suficienti? De ce nu te gandesti ca nu iei nimic cu tine pe lumea cealalta? N-ai fost niciodata la o inmormantare? N-ai vazut ca te baga in pamant intr-o cutie? Si atat!!!!! Ca pe orice amarat! Singura diferenta o poate face cutia: a ta are manere, nenorocitule! Nu iei cu tine, Acolo, nici masina bengoasa, nici cele 10 case inutile, ca stai tot intr-o bucatarie pustie, ca de cand te-ai inavutit te-au cam parasit prietenii, cunostintele, rudele, din cele mai diverse motive... Nu iei nici conturile bancare pline - trebuie facuta aceasta precizare...

Acolo nu conteaza nimic din cele pe care pui pret Aici!!! Cand te-ai gandit ultima data la asta?


Cand ai ajutat ultima data pe cineva? Cand ai vorbit frumos ultima data cu cineva? Cand ai zis multumesc din toata inima cuiva care te-a ajutat, fara sa consideri ca era de datoria lui sa te ajute chiar daca era? Cand ai dat ultima data din "bucata ta de paine" si ti-a zis cineva bogdaproste? Si cel mai mult: cand ai zis ultima data "iarta-ma" atunci cand ai gresit? Asta presupune in prealabil - daca n-ai lighean - sa consideri ca mai si gresesti si ca nu esti perfectul si a-toate-stiutorul care te consideri!Am avea destul pentru toti si fiecare, daca nu ar fi unii care considera mereu ca nu au suficient necesar! Si aduna in surplus si in detrimentul celorlalti.


Cat de bogat esti psihic? Cat de frumos traiesti? Cat de intelept vrei sa imbatranesti? Cum vrei sa mori? Cat de demn? Si cat de important e pentru tine sa mori demn? Te-ai gandit vreodata la asta? NU? Poti incepe acum...