vineri, 4 decembrie 2009

Si eu cu cine votez?

Nebunie cu votarea asta, cu "cadindatii"... Un amestec dens de sila, scarba si dezamagire ma incearca atunci cand ma gandesc la subiect. De 5-6 saptamani m-a lasat televizorul! Pa, adio! No TV! Si e asa bine! Pe de o parte. Pe de alta...
Nu am vazut confruntarea Basescu-Geoana de aseara. Cica de rahat a fost... Mi-a relatat cineva care a vazut-o! Si citez: "Ne uitam la confruntare..se fac d ras reciproc..suntem de rasul lumii..:(:(:(:(", "Teatru ieftin cu prosti, pentru prosti!", "Nu ma duc la vot..mi-a placut de ge.oana..e mai sigur pe el..si base a fost la inaltime..habar nu am,ne-au paklit iar amandoi...niste kkti care se laudau si se contraziceau care miroase mai frumo!"...

Impartasesc toate aceste impresii. Sufar de profunda dezamagire la adresa politicii tarii noastre, la adresa guvernelor, la adresa conducatorilor! Mi-e scarba cand aud de ei!

La primul tur credeam ca stiu cu cine sa votez. Vroiam sa votez cu Antonescu, eram chiar incantata de idee. Am venit in seara aia de la mama si pana am despachetat, pana copil, pana catel, pana purcel...nu am mai ajuns la vot! Ce rau imi parea!!! M-am resemnat si speram sa intre in turul doi. N-a intrat. Zic asta e si viata merge mai departe. Intruna din zilele urmatoare vorbesc cu tata: "Vad ca Antonescu se aliaza cu PSD, il sustine pe Ge.oana" Circumspecta, in gandul meu: ce stie tata de politica, lasa ca vad eu pe la radio, intru pe net sa vad! Si STUPOARE! Crin Antonescu se aliaza cu PSD! Vaaaaaaai, ce nenorocire! Ce se intampla? Unde merge tara asta? Si ca sa inteleg caut o brosura cu prezentarea lui Antonescu. Si ce zice acolo, citez: "Traim in tara in care oamenii muncesc si platesc taxe pentru ca un grup de politicieni sa o tina din scandal in scandal si sa isi pastreze privilegiile. Am ajuns in ochii lumii o tara de scandaluri si de oameni fara cuvant. Totul, doar ca asa au inteles o mana de politicieni, aceeasi de 20 de ani,care se perinda la putere, sa-si pastreze unii altora banii si functiile. Sunt Crin Antonescu si vreau sa redau Romania romanilor..." Bla bla bla... Si un singur gand mi-a venit in minte citind aceste minciuni gogonate: pai domnule Antonescu, ce faceti dom’le? Dati mana cu aceasta « mana » corupta ? De ce domnule Antonescu ? Unde in doctrine se intalneste liberalismul cu socialismul, domnule Antonescu? Dati mana cu acesti “comunisti” pe care i-ati blamat si ne-ati urat sa nu ajungem sa alegem intre ei si iata-ne din nou in aceasta postura?! Nu am inteles miscarea dvs., a partidului din care faceti parte... Dar stiu sigur ca m-ati dezamagit ! PROFUND! Si mai rau este ca... nu va pasa!

Inchei tot cu un citat din cel care mi-a mai relatat din confruntare. Am intrebat : si eu cu cine votez ? Si mi-a raspuns: “Habar nu am..e rusinos sa nu stii cu cine votezi...e un drept de decizie cetateneask, kre s-a transformat intr-o dilema si o rusine... ”

Daca ma duc la vot, ca ma bate un gand sa nu ma duc, mi-e rusine de ce trebuie sa fac!