vineri, 5 martie 2010

Despre astazi si Ea...

Nici astazi nu iese soarele... Si e atat de frig si bate vantul... Atat de... de stat in casa :) S-a terminat cafeaua, la naiba! As bea in continuu cafea, parca-s nebuna! Ei, parca...

Supararea determinata de terminarea cafelei a disparut cand mi-a zambit cu toti dintisorii ei noi! Of, ce ma enerveaza! Nu mai poate omul sa stea suparat :))

As vrea! Multe. Si marunte. Ca maruntisurile fac fericirea. Dar nu toata lumea stie asta...Din pacate. Nu toti sunt constienti de asta. Toti stau in asteptare ca sa fie fericiti: asteapta sa le iasa afacerea; asteapta sa-si cumpere casa; asteapta sa-si schimbe masina; asteapta sa castige la loterie...Fara sa stie ca isi pierd toata viata. Ca viata trece pe langa ei, isi lasa semnele de rigoare si se trezesc idioti la batranete- daca o ajung, si se intreaba ce s-a intamplat? Ieri eram tanar! Acum ma misc robotic. La dracul, am nevoie de cadru ca sa merg!? Si parca ma cam pis pe mine. Sa-mi cumperi, te rog, niste pampers.

Nu stiu sa se bucure de lucrurile mici, aparent nesemnificative, neimportante. Cum sa nu-ti faca placere sa vezi culorile turbate ale florilor? Cum sa nu te bucuri de parfumul teribil al zambilelor? Cum sa nu te bucuri cand miroase a primavara si iti trezeste amintiri din copilarie? Poate n-ai avut o copilarie fericita... Da...

Stare taaaaaaaare ciudata... Cam suparata pe lume, pe viata, pe oameni. Cam dezamagita si dezamagirea e apasatoare si grea si amara ca fierea...Vreau sa stiu pe cine si cand am dezamagit si cum... Inca intrebatoare. Sigur vremea e de vina...

Dar acum toate astea sunt un pic mai putin grele decat ar fi fost fara ea. Fara bucuria mea. Fara responsabilitatea mea pe viata. Fara ea mi-as fi bagat pula si as fi dat in stanga si in dreapta. Fara ea nimic n-ar fi contat, nimic n-ar fi meritat nimic. Jurul meu are noroc, ca ea exista.

Ea m-a facut mult mai buna dar si mult mai rea.
Ea m-a facut sa fiu mult mai altruista dar si mult mai egoista.
Ea ma face sa rad ca nimeni altcineva, zgomotos si din tot sufletul dar si sa plang mult mai grav decat am facut-o vreodata si cu motiv. Sper ca aceste secvente de plans sa fie putine spre inexistente.
Ea... O data cu ea m-am nascut din nou, aceeasi dar noua. Aceeasi dar alta.
Dupa ea, "te iubesc"-ul spus mamei mele are alt inteles. Unul mult mai profund. Unul mult mai mare. Mai puternic. Mai mult decat era inainte.

O Ea te completeaza. O Ea te schimba iremediabil si pentru totdeauna. Eu am o Ea. Altele au un El...

Ei apar in viata noastra si ne schimba. Ei apar in viata noastra si ne invata ce inseamna dragoste adevarata si legaturi vesnice.

Cine nu are nu poate intelege...