Vezi bioritmul tau de astazi


BioritmBioritm

luni, 22 iunie 2009

Din ciclul Romania, tara mea...

Din pacate situatia e sumbra. Nu numai in invatamanat, ci peste tot in tara asta : administratie, politie, pana si biserica... s-a dus dracului. Si nimeni (de la inaltul nivel) nu face nimic. Am ajuns insa sa ma intreb ce se mai poate face? Am ajuns sa ma gandesc la ideea de a fi "cotropiti"de o CIVILIZATIE (americana,germana,chineza) si ... CIVILIZATI! Nu stiu daca NOI mai putem face ceva pentru noi si tara asta.
Ma uitam pe Discovery la un documentar cum au construit un mic LasVegas in Macau, un orasel mic din Japonia cred. Nici macar n-au avut pamant unde sa construiasca si au facut si pamantul. O enormitate, o monstruozitate de proiect. Si singurul meu gand era ca la noi in tara n-am fost in stare sa facem macar o autostrda functionala!
Am stagnat din crestere ca natie, ca porumbul pe timp de seceta. Si stagnam asa de 20 de ani! Ca sa vezi pana unde s-a ajuns cu gluma:

"D-zeu se hotaraste sa creeze lumea. Il ia pe Sf.Petru cu el si incepe:
- Pai...sa facem globul...asa, punem niste continente pe el, aici punem un desert saharian, mai la nord o Mare Mediterana, niste Alpi, o Campie Panonica...Un pic mai la est hai sa punem niste Carpati cu zacaminte aurifere, niste dealuri roditoare cu vii selecte, campii manoase, o Delta a Dunarii, o Mare Neagra...
- Doamne, il intrerupe Sf. Petru, nu ti se pare ca ai cam exagerat? In alte parti ai pus doar cate una din fiecare, pe cand aici ai pus din ce-i mai bun!
- Nu-i nimic, sa vezi ce popor o sa le dau !"

Am ras cand am vazut bancul si l-am citit dar a fost un ras amar, mai mult o grimasa provocata de un adevar crunt! Suntem condusi de incompetenti. Si noi suntem de vina, pentru ca noi i-am ales!

Un comentariu:

Xelomon spunea...

Concluziei tale legate de conducatori incompetenti i se potrivea mai degraba bancul in care Dumnezeu face o tara frumoasa, cu un popor bun la inima, caruia ii daruieste niste conducatori incapabili...