marți, 20 ianuarie 2009

Asa se cheama ...

Si in sfarsit ajung si la scris … Si mai stiu ce vroiam sa scriu? Da ... Vroiam sa scriu despre o granita! Fina sau nu! Poate dimpotriva, atat de evidenta si clara.

Am citit pareri peste pareri. Cele mai multe pentru diferenta, sustinand-o. Diferenta in care am crezut si eu. Dar pe parcurs am descoperit altceva. Si nu ma deranjeaza. Poate pentru ca, intradevar, si eu admit o diferenta dar ... asa cum zicea cineva „mecanismul e acelasi”

Unde se termina „a face sex” si unde incepe „a face dragoste” ? Asta era ideea la care, de altfel, m-am gandit destul de mult.

Una cred implica, fara echivoc si drept de apel, pe cealalta: a face dragoste implica a face sex. Deci?
A face sex: se introduce dansa-n transa! („a” a se citi „a” din „a carcoti”)
A face dragoste: se introduce dansa-n transa cu dragoste!
Prima implica pasiunea de moment, cand pur si simplu o faci cu cineva pe care nu cunosti pentru ca ti s-a sculat ... cheful, asta ca sa fie valabil pentru ambele sexe!
A doua implica tot pasiune doar ca de data asta pasiunea este canalizata asupra unei singure persoane, care te incita si excita, pe care o visezi si pe care ti-o doresti, in pat si in suflet! La care te uiti si nu iti poti lua parca mainile de pe ea!

A face dragoste cred ca a fost inventata de adolescenti si as putea fi sigura ca de o adolescenta!!! Atunci mai ai sanse "sa faci dragoste" si sa crezi cu atata convingere ca e diferit de a face sex! In adolescenta! Pentru ca baietii sunt cei care fac SEX! Baietii (nu barbatii, care sa zicem ca ar mai admite ca „fac dragoste” pentru ca au mai crescut, si experienta POATE le-a mai aratat si o alta fata a actului sexual, POATE le-a mai scos in cale o femeie care sa le demonstreze ca nu toate femeile sunt curve asa cum erau convinsi etc etc etc) cand vorbesc intre ei, mai ales de prima data, nu se intreaba: „coaie, ia zii mah, ai facut si tu dragoste?” Ma prapadesc de ras numai imaginandu-mi o astfel de scena!!! NU! Ei se intreaba: „coaie, ai scapat si tu de virginitatea ta? Ti-ai tras-o? Ai facut SEX?”

O sa citez o prea draga prietena, ca sa nu spuna ca am plagiat-o :D : „Asa se cheama” zice ea, respectiv „cand te loveste pasiunea si faci sex cu unu' sau una pe care il/o vezi in discoteca - se cheama ca faci sex; cand faci sex cu omul pe care-l iubesti faci dragoste, asa se cheama. De fapt faci tooooot sex!” Tot ea a spus ca „a face dragoste e doar o forma de exprimare”. Totaaaal de acord! Diplomatica, as spune eu, si pentru a nu viola, de exemplu, timpanele si virginitatea mintilor copiilor cand vorbim despre sex si, din intamplare, se afla prin preajma. De asemenea, era necesara o asemenea expresie pentru compozitiile muzicale siropoase! Ia sa ne gandim numai la una, „All by my self”: „When I was young/I never needed anyone/ Making love was just for fun/ Those days are gone!” Acum hai sa rescriem textul: „When I was young/I never needed anyone/ Making sex was just for fun/ Those days are gone!” Cum cacat sa zica asa? Nu. Tocmai de aceea s-a recurs la diplomatica expresie „a face dragoste”.

In afara de diplomatica, expresia este si romantica! Da biiiine la gagici si numai la gagici! Chiar si in cuplul legat de sentimente puternice, notiunea este ... exprimata altfel, desi e vorba de acelasi lucru si amandoi sunt constienti de asta. Fapt ce vine in sustinerea „teoriei” mele. Sa zicem ca cei doi „au facut dragoste” seara trecuta. Astazi ea se intalneste cu prietena cea mai buna si ii va povesti ca a facut dragoste si a fost asa frumos (parca si vezi acea clipire galesa din gene ca emoticonul de messenger ;;) !!!) El se intalneste cu prietenul lui cel mai bun si avand acel zambet pe care numai o partida extraordinara de sex ti-l poate aseza pe buze (si cred ca mai rar la barbati dar de ce nu?!), ii va raspunde prietenului „We had sex last night too! And what a fuck we had !!!” (suna mai frumos si mai bine in engleza!) Deeeeeeeeeeeci ..... Ba mai mult, depinzand de fiecare in parte, sunt cupluri in care isi vorbesc exact asa: „Ne mai f..em si noi?”, „De cand n-am mai facut sex!?” etc Sa insemne asta ca cei doi nu se iubesc? Sau ca nu ii leaga cele mai puternice si pure sentimente? Nu e cel mai romantic mod de a sugera ca vrei sa ... patrunzi in cele mai adancuri locuri ale fiintei dar .... Sa nu-mi spuna mie cineva ca daca ti-o tragi cu iubitul pe masa din bucatarie sau la dus asta e „a face dragoste” !!! E sex! Iar cei doi se iubesc. Dar e sex!!!!!!!

Sa inchei? Ca e sau nu totuna „a face dragoste” cu „a face sex” intotdeauna sunt implicati doi! Importanta actului ... pardon, placerea nu importanta, este data de perceptia fiecaruia dintre cei doi. Daca ei ii place sa considere ca face dragoste n-o sa fii badaran (a se citi prost idiot) sa sustii ca nu, tu faci sex dom’le, nu dragoste. Iti asiguri asa ... „dragoste cu tine insuti” sau abstinenta, ducand pana la rupere de relatie. Totul trebuie adaptat din mers. Intr-o noapte nebuna de sex, one night stand cum ii zic frati de-ai nostri intru Pamant , barbatul are noroc si dreptate sa sustina ca face sex. Daca partenera sustine altceva ... ar face bine ca el sa recurga, de data asta la abstinenta si sa caute alta gaura de introducere a cheii. Inseamna ca femeia are probleme serioase cu capul si risca sa faca din problema ei si problema lui!

„A face dragoste” tine de acordarea reciproca, fina si aproape perfecta a instrumentelor orchestrei. Adaugi si sex si muzica este sublima!

Faceti ce vreti! Dar nu alegeti!

5 comentarii:

Mr.BiG spunea...

uite ca mi-ai dat de lucru.. si sincer.. dupa ce ti-am citit postul.. m-ai pus pe ganduri.. si-am recitit apoi ce am scris eu.. zilele trecute.. commenturile de pe blogul meu.. si-a trebuit sa mai citesc o data de la cap la coada ce-ai scris mai sus.. pentru ca nu mai stiam pe ce lume sunt. asa ca am luat sfatul lu' taica-miu: sleep on it! si maine o sa privesti lucrurile altfel.. Asa am facut.. si ghici ce? Mi-am dat seama de 2 lucruri: nu, nu ai dreptate.. si-o sa iti zic imediat si de ce! Si in al 2-lea rand.. cum ai putea tu sa spui cuiva sa se lase de fumat daca tu nu ai fumat niciodata?? :) (esti o fetitza desteapta, stii ce vreau sa zic!)

In primul rand, ai zis bine, nu toate femeile sunt curve!, dar daca poti sa intelegi asta, poate-o sa poti intelege ca.. nu, nu toti barbatii sunt niste porci care isi incep conversatia cu "ce faci coaie?" si folosesc "pula mea" ca semn de punctuatie :P pe cale de disparitie? probabil.. but not extinct! sunt barbati care chiar tin minte data aniversarii a 2 luni sau 1 an si 7 luni de cand s-au cunoscut cu fata.. si-asa mai departe. trebuie doar sa stii unde sa cauti!

Revenind la subiect.. tin sa iti repet.. mecanismul e acelasi! Dar sunt doua lucruri total diferite. Cand ti-o tragi in cabina de proba in vreun mall.. sau la film.. sau.. pe masa din bucatarie.. sau cine-stie-ce alte locatii interesante mai gasesti.. e ceva.. vrei sa incerci lucruri noi.. diversitate.. etc.. sau jucarii erotice.. iarasi, sunt binevenite.. "niciodata curat" :) Si tocmai asta e si 'the dirty talk' o picanterie, it's a good thing! DAR! Nu-mi zi ca vrei ca prima experienta cu tipul pe care l-ai cunoscut acum o saptamana.. sa fie in cabina de proba, nu? Lucrurile astea se intampla dupa cei doi se cunosc deja.. se stiu.. au trecut de 'cum iti bei cafeaua?'
Daca doi oameni se iubesc nu inseamna ca nu fac sex.. diferenta e ca fac si dragoste :)

Prima experienta cu 'noua iubire' nu e ceva ce vrei sa se consume.. pe bancheta din spate! Si aici stiu ca imi dai dreptate.. in cazul in care iti place baiatul.. si ti-ai batut capul sa ii afli si numele de familie inainte sa te culci cu el.

Si asta nu e totul..

Stii ce diferentiaza cel mai mult "a face sex" si "a face dragoste"? Preludiul. Cand faci sex you have a one track mind.. E ce vreti amandoi. Se condimenteaza dupa cum vrea fiecare.. si e doar o 'senzatie tare' :) E ce ai nevoie uneori.. e un analgezic demential! Te scapa de stres.. si e bun dintr-un milion de motive. E furtunos.. sau mai linistit.. Dar e sex!

Intr-un film era ceva de genul ca un barbat poate faca sex.. nervos.. si incordat.. si cu gandul doar la 'finish'.. si poate fi 'sublim' din punctul lui de vedere.. Dar o femeie nu poate face sex asa.. trebuie sa fie calma.. sa nu se gandeasca la nimic altceva.. she's got to be relaxed.. and worm.. to be able open and recieve.. :) Si iarasi stiu ca o sa imi dai dreptate si-aici, dar.. mai am ;)

Cand vrei sa-l descoperi pe celalalt.. cand nu te grabesti nicaieri.. cand poti sa razi.. si sa te saruti.. si sa il privesti pe celalalt ca si cum e prima oara.. cand totul e asa cum spreai sa fie.. cand ii stii si numele de familie, si cum isi bea cafeaua.. si te-ai impacat deja cu ideea ca sforie groaznic.. in momentele alea nimic nu conteaza.. in momentele acelea legatura dintre cei doi poate fi atat de intensa.. si totul poate fi atat de frumos.. cum putini dintre cei care-or sa citeasca aici au experimentat..

:P Sa inchei? A face dragoste inseamna mai mult decat atractia fizica.. pentru celalalt.. care, ti-am zis, e decat o reactie de raspuns la actiunile celuilalt. NU ai cum sa adaugi la asta 'sex' poate poti sa adaugi la o partida de sex putina dragoste.. sa vezi ce-o sa iasa :) Dar.. pana una alta, trebuie sa fi fumat.. ca sa poti sa spui cuiva "lasa-te de fumat! Nu e bine ce faci!" pentru ca iti poate spune: "Tu de unde stii? N-ai incercat niciodata.." :)

Miss Elenusha spunea...

Am fumat, simt nevoia sa fumez si ma infranez. Si pot. ;)

Mr.BiG spunea...

n-ai inteles nimic :( era o analogie :P hmm.. sau poate ai inteles totusi.. dar atunci de ce sa te infranezi?? it's a beautiful thing :)

Miss Elenusha spunea...

am inteles analogia. dar cheful de un alt raspuns care sa-mi sustina teoria nu era prin preajma. so, avand in vedere ca frumusetea acestei vieti este data tocmai de diversitatea pe care o emanam fiecare, iti respect punctul de vedere, pe alocuri sunt de acord si ma bucur ca am aflat si alte pareri. o sa recitesc ce ai scris. but life has got to move on ... to another subject :D n-as vrea sa ma plictisesc.

Mr.BiG spunea...

:D it was about time..